Lightscape Pavilion

Convert?w=700&format=jpg&quality=80&cache=true

Lightscape Pavilion combines digital fabrication methods with local specific material, such as bamboo dowels. The design concept is inspired by the traditional Chinese lantern, which is made with bamboo and paper. This pavilion is a lightweight structure, accompanied with curved resting benches and lighting. In the evening, the lights gently pass through thin bamboo dowels and create a soft, delicate atmosphere.

The laser cut acrylic pieces play as precise joint system to form an organic configuration of straight bamboo members. Also CNC milled plywood furniture cohere whole organization of the pavilion.

Lightscape Pavilion was installed on the top of Treasure Hill in Taipei, where is an old settlement with a vision of an artist compound. The contrast between the new and the old, villagers and the artists, creates an interesting dialogue, which can be experience by the visitors.

View Project Files